gran rog str2MAINA
GRAN PANETONE

 

Kwintesencja wykwintnego smaku i wyrafinowanego aromatu, uzyskanych dzięki zastosowaniu tradycyjnej receptury Włoskich Mistrzów Piekarnictwa.
Tajemnica smaku panettone firmy Maina tkwi w 300 letnim przepisie i najwyższej jakości składnikach. Szczególna dbałość jaka przykładana jest do tradycyjnego, powolnego – trwającego aż 46 godzin procesu wyrabiania ciasta nadaje mu puszystą konsystencję, delikatność i soczystość smaku. Także studzenie ciasta odbywa się w sposób naturalny (bez użycia tuneli chłodzących) i trwa aż 10 godzin. Dzięki takiemu, dziś już unikalnemu, naturalnemu procesowi produkcji
bez użycia konserwantów, ciasto długo utrzymuje świeżość oraz wszelkie walory
smakowe. Według legendy pomysł na ciasto powstał z powodu ... żarliwej miłości
młodego adepta sztuki piekarniczej do ciemnookiej Toni. Młodzieniec by zdobyć serce
dziewczyny, oraz by przekonać do siebie jej wymagającego ojca, musiał przygotować
coś niezwykłego... w efekcie stworzył panettone - ciasto marzenie i spełnienie zarazem.

Czytaj dalej    Powróć