produkt str 2MAINA
GRANDI AUGURI

Dzięki estetycznemu opakowaniu słodkie Gran Pannetone może być
miłym podarunkiem wręczanym podczas towarzyskich wizyt świątecznych.
       Tajemnica smaku Pannetone firmy Maina tkwi w 300 letnim przepisie
i najwyższej jakości składnikach. Szczególna dbałość jaka jest przykładana
do tradycyjnego, powolnego - trwającego aż 46 godzin - procesu wyrabiania
ciasta nadaje mu puszystą konsystencję, delikatność i soczystość smaku.
Także studzenie ciasta odbywa się w sposób naturalny (bez użycia tuneli
chłodzących) i trwa aż 10 godzin. Dzięki takiemu, dziś już unikalnemu
naturalnemu procesowi produkcji bez użycia konserwantów, ciasto utrzymuje
długo swieżość oraz wszelkie walory smakowe.

JAK PODAWAĆ:

  • Przed krojeniem należy usunąć z ciasta papier (najpierw z boków, a następnie
    ze spodu). Do krojenia najlepiej użyć noża do pieczywa (z ząbkami). Ciasto
    podaje się w pionowych, długich kawałkach o kształcie trójkąta.

  • Wino dopełni pełni smaku

Powróć