ventaglini rog str 2BIANCO FORNO
VENTAGLINI - TOSKAŃSKIE PRECELKI

 

Delikatne precelki z ciasta francuskiego, tworzone w oparciu
o tradycyjną włoską recepturę. Lekko słodkawy smak oraz
charakterystyczna dla ciasta francuskiego delikatność i kruchość
sprawiają, że nie sposób o nich zapomnieć.
Ventaglini są całkowicie wolne od szkodliwych tłuszczów hydrogenizowanych będących źródłem niebezpiecznych związków trans. Proces przygotowania ciasta francuskiego jest bardzo pracochłonny i trwa około 12 godzin. Prawidłowo przygotowane ciasto francuskie wymaga kunsztownego połączenia przez cukiernika aż dwóch rodzajów ciast,
by w efekcie po upieczeniu otrzymać charakterystyczne listki.

JAK PODAWAĆ:

  • Jako słodki dodatek do kawy
  • Jako ozdobę do dekoracji deserów lodowych lub owocowych
    np. podczas przyjęć dziecięcych

 

Powróć