Palmine rog str 2BIANCO FORNO
PALMINE - TOSKAŃSKIE PIRAMIDKI

 

Delikatne ciastka deserowe z ciasta francuskiego, tworzone w oparciu
o tradycyjną włoską recepturę. Lekko słodkawy smak oraz
charakterystyczna dla ciasta francuskiego delikatność i kruchość
sprawiają, że nie sposób o nich zapomnieć. Palmine są całkowicie
wolne od szkodliwych tłuszczów hydrogenizowanych, będących źródłem niebezpiecznych związków trans. Proces przygotowania ciasta francuskiego
jest bardzo pracochłonny i trwa około 12 godzin.
Prawidłowo przygotowane ciasto francuskie wymaga
od cukiernika kunsztownego połączenia aż dwóch rodzajów ciast
by w efekcie (po upieczeniu) uzyskać charakterystyczne listki.

 

JAK PODAWAĆ:

  • Jako słodki dodatek do kawy
  • Jako ozdobę do dekoracji deserów lodowych i owocowych
    np. podczas przyjęć dziecięcych

 

Powróć